1286143206_740215_0000000000_noticia_normalPONÈNCIA-SOPAR AMB HÉCTOR GARCÍA MORAGO. MAGISTRAT DEL TSJ DE CATALUNYA.

Seguim amb el cicle de ponències per tractar temes d’interès jurídic amb la participació de juristes de reconegut prestigi. El proper acte serà el 28 de febrer, es celebrarà la ponència-sopar amb la intervenció del Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Il·lm. Sr. Héctor Garcia Morago, que tractarà la problemàtica que genera la nul·litat dels instruments de planejament territorial i urbanístic.

Els interessats en assistir podeu enviar un coreu electrònic a aiagec2005@gmail.com

La Junta AIAGEC.

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ EN LA FORMACIÓ SIGNAT ENTRE L’ICAT I L’AIAGEC

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona ha signat un conveni amb l’Associació Independent d’Advocats i Advocades de la Generalitat de Catalunya, per col·laborar en la formació que imparteix l’ICAT. El Conveni el van signar el proppassat 23 de juliol a la seu de l’ICAT, el Sr. Manel Albiac Cruxent, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, i el Sr. Víctor Siles Marc, President de l’Associació Independent d’Advocats i Advocades de la Generalitat.

En el marc d’aquest conveni l’AIAGEC col·laborarà amb l’ICAT posant a la seva disposició advocats i advocades de la Generalitat que formen part de l’associació, i que estiguin interessats en impartir cursos i seminaris que tractin matèries de la seva especialitat, i que l’ICAT ofereix als seus col·legiats i a altres professionals del dret.

El Conveni igualment recull el compromís d’ambdues parts en difondre aquelles activitats que s’organitzin relacionades en l’àmbit del coneixement del dret, i que puguin resultar d’interès per als respectius associats o col·legiats.

NOU IMPULS A L’ACTIVITAT DE PREPARACIÓ DE LES PROVES D’ACCÉS AL COS D’ADVOCACIA DE LA GENERALITAT (al @cejfe)

 

El Govern ahir va aprovar la declaració d’interès públic de l’activitat formativa i de preparació a l’accés a l’oposició del cos d’advocacia impartida per advocades i advocats del cos en el @cejfe. Aquesta declaració reafirma l’aposta  ferma que va realitzar tant l’AIAGEC com el CEJFE i, i conseqüentment el Departament de Justícia (@justiciacat), en impulsar un programa de preparació per l’accés al cos d’advocacia

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ofereix el Programa per a la preparació d’oposicions al cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya des del novembre del 2016. Els objectius d’aquest programa són els de facilitar als llicenciats o graduats en dret la preparació de les oposicions d’accés al cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya. El sistema de formació combina tutories que suposen l’exposició oral dels temes preparats amb anterioritat i sessions conjuntes de correcció dels exercicis pràctics a càrrec d’advocats de la Generalitat. El professorat del programa es troba configurat per professionals membres del cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya,  coneixedors d’aquest  sistema d’oposició.

El desenvolupament de tasques de docència en el marc de l’esmentat programa constitueix una eina clau per a la preparació dels futurs membres del cos d’advocacia de la Generalitat, i cal disposar de professionals qualificats per a la complexa tasca de formació que assumeix  el CEJFE. L’especial idoneïtat dels membres del cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya per a aquestes tasques formatives resulta de la seva especialització professional i dels coneixements i l’experiència assolits en el desenvolupament del seu lloc de treball, així com per ser també coneixedors d’aquest  sistema d’oposició.

La proposta conjunta d’AIAGEC  i CEJFE de promoure un programa públic  suposa coadjuvar a aquells que vulguin participar en el procés selectiu en  igualtat de condicions i facilitar  l’accés a la preparació  arreu del territori.

Celebrem doncs que el Govern, amb l’impuls del Gabinet Jurídic i de @justiciacat, consideri aquesta activitat de preparació d’accés al cos d’advocacia  realitzada per advocades i advocats del cos, d’interès públic  donat que demostra  el convenciment compartit que és important una bona preparació per a afavorir l’excel·lència i la superació de les proves d’accés al cos d’advocacia.

Enllaç al DOGC

 


COMUNICAT

La Junta Directiva en representació dels associats d’AIAGEC (Associació Independent d’Advocats i Advocades de la Generalitat de Catalunya) vol manifestar el seu rebuig a les declaracions i afirmacions aparegudes aquests dies en diversos mitjans  de comunicació que qüestionen la professionalitat d’un advocat de la Generalitat i, a més, exigeixen el seu cessament.

Els membres del cos d’advocacia de la Generalitat som juristes que duem a terme l’assessorament en dret i la representació i la defensa jurídiques del Govern de la Generalitat de Catalunya i de la seva Administració de forma professional, en plena independència tècnica i autonomia de criteri.

Entenem necessari acudir a defensar la honorabilitat i el saber fer dels membres del cos d’advocacia de la Generalitat, i en concret del nostre company Francesc Claverol, en l’exercici de les funcions de representació, defensa jurídica i assessorament.

Per aquest motiu demanem que es mantingui als membres del cos d’advocacia de la Generalitat, com a funcionaris, al marge del joc polític, ja que en l’exercici de les nostres funcions actuem només al servei de l’interès públic.

La Directora del Gabinet Jurídic ha traslladat el seu recolzament al nostre company Francesc Claverol així com a tots els membres del cos d’advocacia per mitjà de la Presidenta de l’AIAGEC; així mateix coincideix en la manifestació de deixar al marge de les qüestions polítiques les tasques dutes a terme pels advocats i advocades de la Generalitat, per tal de mantenir  la dignitat i el prestigi  de la funció desenvolupada pels integrants del cos d’advocacia.

 

La Junta Directiva


PUBLICACIÓ  DE DIVERSOS VOLUMS DEL TEMARI D’OPOSICIONS AL COS D’ADVOCACIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Ens plau anunciar que ja estan disponibles a Amazon.es  els volums I,  II . III , IV  i VI del TEMARI D’OPOSICIONS AL COS D’ADVOCACIA DE LA GENERALITAT que  els advocats i advocades  d’AIAGEC estem elaborant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s