El divendres 18 de setembre de 2020 es va celebrar en la seu del Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona la Jornada sobre responsabilitat patrimonial en l’àmbit del sector públic, organitzada per la Secció de Dret Administratiu de l’esmentat Col·legi i l’Associació Independent d’Advocats de la Generalitat de Catalunya.

La Jornada va ser presentada pel Degà del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona i del Consell dels il·lustres Col·legis d’Advocats de Tarragona, el Sr. Manel Albiac Cruixent i, va comptar amb les intervencions de destacades persones del món jurídic com la Sra. Blanca Corral  Ruiz, responsable del Departament Jurídic de l´Institut Català de la Salut en el Camp de Tarragona; la Sra. Anna Magnet Planas Responsable dels Serveis Jurídics de la Diputació Provincial de Tarragona; la Sra. Mª Luisa Pérez Borrat, Magistrada de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; la Sra. Neus Panyella Carbó, Advocada de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Alfredo Galán Galán, Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona i membre de la Comissió Jurídica Assessora i, el Sr.Hector Garcia Morago, Magistrat de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les ponències van abordar la responsabilitat patrimonial des de diversos àmbits ( sanitat pública, Estat legislador, Administració Tributària, actuacions de les Forces i Cossos de Seguretat, anul·lació de llicències urbanístiques i contaminació acústica) i van anar seguides d’un col·loqui en el que es van produir diverses intervencions per part dels assistents.

Cal destacar la qualitat dels ponents provinents de la Magistratura, Universitat, Comissió Jurídica Assessora i Serveis Jurídics de diverses Administracions, entre altres de la Generalitat de Catalunya, així com la acurada organització de la Jornada i, l’interès que en va suscitar entre els assistents , interès que es va fer palès tant en el nombre de participants ( limitat en compliment de les mesures de prevenció de la SARS-CoV-2) com en els col·loquis que es van desenvolupar després de cadascuna de les ponències i on es va suscitar diverses qüestions pràctiques i controvertides.

Finament, la Jornada va ser clausurada pel Sr. Victor Siles i Marc, President de la Associació Independent d’Advocats de la Generalitat de Catalunya.